Jeugdrubriek tijdens keuring in Oldenbroek 2023

Zoals bij de meeste van jullie wel bekend hebben wij vorig jaar tijdens de keuring in Oldenbroek voor het eerste een jeugdrubriek aan het programma toegevoegd. Naar aanleiding van het succes hiervan heeft het bestuur van de regio Midden-Nederland besloten om ook dit jaar de Jeugdrubriek weer in het programma op te nemen.

En net als vorig jaar staat bij deze rubriek de combinatie kind en geit centraal en zal niet de geit beoordeeld worden, zoals bij de reguliere keuring wel het geval is.

Nog even de punten van deze rubriek op een rijtje:

De jeugdrubriek is voor kinderen tot en met 15 jaar en de kinderen mogen zelf bepalen of ze met een lam of een volwassen geit de ring in gaan. Wij vragen aan de ouders/verzorgers om te bepalen of het gekozen dier geschikt is om door het kind te worden meegenomen. We willen natuurlijk geen ongelukken met een voor het kind te sterk of te schichtig dier. Zoals gezegd zal het dus bij deze rubriek niet gaan om het dier, maar om de combinatie die het kind en het dier samen vormen. De “keurmeester” zal ze samen een rondje door de ring laten lopen en de jeugdige begeleider vragen te vertellen welke band zij hebben met het dier dat is meegenomen. De kinderen krijgen de kans om hun dier op eigen wijze te tonen aan het publiek, dat kan zijn mooi gekamd of met een kunstje maar een mooi verhaal is ook heel leuk! In een ontspannen en gemoedelijke sfeer willen wij met deze rubriek de kinderen een kans geven om ook mee te doen aan de keuringsdag.

Voor de allerjongste deelnemers zal het misschien heel spannend zijn om alleen de ring in te gaan. Zij mogen begeleid worden.

Het ligt in de planning om deze rubriek aan het eind van de ochtend, voor de lunch in het programma op te nemen.

Q-koorts gevaccineerd zijn:Uiteraard dienende dieren die meedoen aan de jeugdrubriek Q-koorts geent te zijn en aan de voorwaarden te voldoen waaraan ook de dieren die aan de reguliere keuring deelnemen dienen te voldoen

Aanmelden: Kinderen die deel willen nemen kunnen tot 19 augustus worden aangemeld per e-mail aan Danielle Beltman daniellevnvn@live.nl o.v.v de naam en de leeftijd van het kind en met de naam en leeftijd en oornummer van het dier dat wordt meegenomen. Alle kinderen die deelnemen krijgen na afloop een klein cadeautje, waarmee zij ’s middags nog deel kunnen nemen aan een gezellige knutselworkshop. Deelname aan deze rubriek is gratis

Tot 9 september

Dia,Danielle en Erika