Jeugdrubriek bij de keuring in Harkema op 19 aug 2023

Ter gelegenheid van 25 jaar keuring bij de Spitkeet in Harkema organiseren wij een jeugdrubriek tijdens de keuring op 19 augustus 2023. Het is de bedoeling dat de combinatie kind en geit centraal staat. De geit wordt dus in deze rubriek niet gekeurd.

De jeugdrubriek is voor kinderen tot en met 15 jaar en zij mogen zelf bepalen of zij met een lam of volwassen geit de ring in gaan. De (groot-)ouders bepalen of het dier geschikt is om met het kind de ring in te gaan. Het is verstandig om de allerjongste kinderen met een begeleider de ring in te laten gaan. Veiligheid staat voorop!

In deze rubriek gaat het om de combinatie kind/geit. De kinderen mogen verkleed zijn, maar dat hoeft niet. De keurmeester zal het kind vragen om een rondje met de geit te lopen. Misschien kan het iets vertellen over de band die hij/zij heeft met de geit. Tevens is het mogelijk om een kunstje of iets dergelijks uit te voeren. Voor deze dag staat de ontspanning met een leuke sfeer voorop. Het is de bedoeling dat deze activiteit aan  het einde van het ochtendprogramma zal plaatsvinden.

De dieren, die aan de jeugdrubriek mee gaan doen, dienen Q-koorts geënt te zijn. Omdat de jeugdrubriek niet gelijktijdig met de reguliere keuring zal zijn, kunnen dieren die officieel gekeurd zullen worden ook tijdens de jeugdrubriek worden ingezet.

Kinderen die aan de jeugdrubriek willen deelnemen dienen zich via de mail op te geven voor 29 juli 2023 bij j.snelter@hotmail.com o.v.v naam en leeftijd en de naam en leeftijd van het dier dat wordt meegenomen

Alle kinderen die deelnemen aan deze rubriek krijgen een blijvende herinnering. Meedoen is gratis.

Het bestuur

Sijbe Roosma, Albert Thalen, Janneke Kaastra-Snelter