Stallentocht Regio West-Nederland 17 juni 2023

Op zaterdag 17 juni 2023 hield de Regio West-Nederland tezamen met de regio Fryslân onder schitterende weersomstandigheden een stallentocht in Noord-Holland. Er waren ca 28 deelnemers waarvan ca de helft (13 pers) leden waren van de Friese club. De start met koffie en een bokkenpoot was bij Veno-stalinrichting in De Goorn. Na een korte inleiding door directeur Veld kregen we een rondleiding door het bedrijf. Veno is opgericht in 1991 en produceert allerlei materialen, attributen (behandelingsapparaten), stalinrichting, hekwerk e.d. voor schapen en geiten. (zie www.venostal.com). Circa 80 % van de productie wordt geëxporteerd naar vooral landen binnen Europa, maar ook buiten Europa. Een prachtig bedrijf.

Daarna naar de landgeiten van Moniek, vervolgens een prachtige boottocht bij Schermerhorn door vaarten en sloten en langs smalle landstroken in een oude (iets lekkende) praam voortgetrokken door een eveneens oude tuinderspraam met puffende dieselmotor aangezwengeld en bestuurd door ene 85jarige Klaas. Tijdens de boottocht de landgeiten en bokken van Gerard en Eric bewonderd: zagen er goed uit.           

Daarna een voortreffelijke lunch in de kaasboerderij Zeilzicht bij Annemiek Koning in Zuid-Schermer en de landgeiten ter plekke bewonderd, die de randen van het boerenerf onderhouden. Dat deden ze uitstekend. De dag werd vervolgens afgesloten in Driehuizen bij de woning van de voorzitter Johan Witteman, waar een heerlijk koud drankje en een hapje klaar stond. Natuurlijk werden ook Johan zijn geiten nog bewonderd: zagen er prima uit. Al met al een prachtige dag, waar weer veel kennis werd uitgewisseld.