Wandeling naar In den Bockenreyder

Nadat het een paar jaar niet door was gegaan, hadden we zaterdag 20 januari weer de nieuwjaarswandeling van regio Zuid. Beste wensen allemaal voor 2024!

We waren dit jaar welkom bij William Schalkx in Baarschot. Na een bakje koffie, thee en een lekker stukje zelfgemaakte appeltaart met slagroom zijn we naar de geiten gaan kijken. Ook hun grote en nieuwsgierige bok Willy van d’Ouwe Brouwerij stond vooraan in de wei engenoot van de aandacht. De geiten stonden niet alleen in de wei bij het huis van William, maar ook een stukje verderop in een wei bij boerderijwinkel ‘Wieks’.

Na daar even gekeken te hebben, zijn we vanaf daar doorgelopen naar Herberg Ín den Bockenreyder’ op Landgoed ‘de Utrecht’ in Esbeek. Een mooie route langs het Goorven, de Flaes en de Flaestoren (die helaas niet open was). 

Het was goed toeven daar, lekker warm, een drankje, een boterham met een gebakken eitje en vooral veel kletsen met elkaar.

Op de terugweg zijn we door Landgoed de Utrecht gelopen en hebben we het stroompje ‘de Reusel’ gevolgd. Toen we weer in Baarschot aankwamen hebben we nog erwtensoep, groentesoep en knoflooksoep gegeten en daarna is iedereen voldaan naar huis gegaan.

Het was een heerlijke dag vol gezelliggeit!