Vertel iets over jezelf:

Recent hebben we de vraag gesteld aan de leden van zuid: “heb je een leuk verhaal of wil je iets over jezelf vertellen, laat het ons weten”.
Hieronder een leuk stukje wat we ontvingen van Marieke Kodde van de Koddekudde

Online werd een oproep geplaatst door een fotozaak waar een cursist van ons schapen drijven werkt. De vraag was om met een zo bijzonder mogelijk huisdier op de foto te willen zetten.  Zij had voor mijn bok niet lang daarvoor een prachtige halsband met leiband, voor om mijn middel, gemaakt zodat ik er makkelijker mee kan lopen in optochten waar we nog weleens aan deelnemen.

Dus mijn reactie was gekscherend dat mijn bijzondere huisdier Nederlandse Landgeiten waren met een foto van mijn kudde. Nooit gedacht te winnen natuurlijk, maar jawel, het bericht kwam dat we gewonnen hadden en naar de studio mochten komen. Alleen was wel de vraag met hoeveel want het was er niet zo groot, zei de eigenaar lachend. Nooit de bedoeling maar ja die kans krijg je normaal niet zo gauw. Mij leek het geschikt om onze imposant gehoornde Nederlandse Landgeit moeder Ona met haar boklam Calimero mee te nemen. 

De andere geiten hadden nog te jonge lammeren waardoor het mijn inziens te stressvol voor hun zou zijn. Calimero was ontzettend tam geworden omdat hij veel eerder was gekomen dan de andere lammeren en in het begin alleen mij en de honden had om mee te spelen. Ik heb heel wat heerlijke rug massages van hem gehad aan het einde van de dag als ik dan nog even bij ze in de trailer ging liggen. 

Mijn vader helpt mij altijd veel bij de dieren en ik wilde heel graag dat ik met hem samen op de foto kon. Mooi als herinnering, maar niet echt zijn ding. Dus ik gooide het over een andere boeg, ik had zijn hulp erbij nodig om alle dieren in het gareel te houden, dan staat hij altijd meteen klaar. Zelf doe ik regelmatig demonstraties schapen drijven verzorgen en heb daarbij mezelf een pak samengesteld om het een beetje historisch aan te kleden. Voor mijn vader  stiekem ook wat kleding meegenomen