Toevalligheden

Het leven hangt van toevalligheden aan elkaar. Als Mark niet toevallig Wilma activiteiten leidster van de Zorgboog te Aarle Rixtel was tegen gekomen, waren wij met de landgeitenclub nooit op hun activiteit geweest. Wilma kent Mark van de plek bij hun boerderij waar altijd Landgeitenbokken buiten staan. Ze heeft Mark gevraagd of wij niet aanwezig kunnen zijn op de kerstmiddag bij de zorginstelling Mariëngaarde, en zo gaat het dan binnen onze club, er wordt een app uitgezet en daar komen vele reacties op.

Wij zijn uiteindelijk met 12 personen, 4 karren, 5 volwassen bokken en een aantal jonge bokken naar Mariëngaarde geweest. Iedereen was in Charles Dickensstijl verkleed, terwijl het koor Inviite uit Deurne optrad hebben wij met de karren en bokken rondes gelopen langs de bewoners. Daarnaast was een hoek ingericht waar de bewoners met een bok op de foto konden. 

Wij als leek zagen niet zoveel reactie bij de bewoners, maar de activiteiten leidster vertelde ons dat de bewoners het heel leuk hadden gevonden anders waren ze al lang vertrokken. Verder was de fotoclub uit Aarle Rixtel aanwezig die vele mooie foto`s van deze middag hadden gemaakt. Nadien hebben we gezamenlijk een lekker frietje verorberd en zijn met een voldaan gevoel huiswaarts gegaan.

Toon van Hout